Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Lokal debatt: Malmös barn förtjänar en bättre skola

Socialdemokraterna har haft 24 år på sig att lösa skolproblemen i Malmö men har misslyckats, skriver Niels Paarup-Pedersen (C).Bild: Roald Berit
De senaste 10 åren har 5 000 barn lämnat Malmös skolor utan att ha tillräckligt bra betyg för att kunna komma in på gymnasiet. Det är ett svek mot barnens och deras möjligheter att forma sina egna liv. Konsekvensen är att vi bygger fast utanförskapet generation efter generation och att integrationen uteblir.
Det finns i Malmö flera skolor där inte ens hälften av barnen kan gå vidare till gymnasiet. Och det har accepterats år efter år efter år. Lägst resultat har Värner Rydén-skolan där bara vart tredje barn de senaste åren har klarat skolan. Det är helt oacceptabelt.
Det är dags att ta i med kraft för att säkra att Malmös barn får den skolgång de förtjänar. De skolor som inte når acceptabla resultat bör friskolor erbjudas att ta över. Rektorerna måste få mer att säga till om i verksamheten och samtidigt avkrävas större ansvar för resultatet. Och det måste satsas mer på lärarassistenter och kuratorer så lärarna kan fokusera på att vara just lärare.
Socialdemokraterna har haft 24 år på sig att lösa skolproblemen i Malmö men har misslyckats. Det är dags för ett nytt ledarskap för Malmö som kan ge alla Malmös barn en chans till en bra skolgång.

Niels Paarup-Petersen

Gruppledare för Centerpartiet i Malmö
Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen