Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Man till sjukhus med stickskador – två misstänkta för mordförsök

En man fördes till sjukhus med misstänkta stickskador på torsdagskvällen. Två män har anhållits – en av dem först för narkotikabrott. Mannen med knivskador fördes till sjukhus och har tidigt på torsdagsmorgonen ännu inte förhörts.

Bild: Patrick Persson
Vid 17.40-tiden på torsdagen larmas polis till Augustenborgstorget i Malmö.
– Allmänheten hade anträffat en man som var blodig och skadad och satt på en bänk på torget, säger Fredrik Bratt, vid polisens ledningscentral.
Mannen, som är i trettioårsåldern, fördes till sjukhus med ambulans med skador som tyder på att han blivit utsatt för våld av någon form av stickvapen.
– Den här personen har med största sannolikhet blivit knivskuren, säger Fredrik Bratt.
Vilken typ av skador hade han?
– Jag vill inte gå in på det nu mer exakt. Han har skador på kroppen som tyder på att han blivit knivskuren, jag vill inte precisera mer än så.
Polisen arbetade på plats med flera patruller, höll förhör med vittnen och undersökte området.
Två personer, 27 respektive 33 år gamla, har gripits och sitter anhållna.
Båda misstänks för mordförsök, även om den äldre av dem först greps misstänkt för narkotikabrott.
– Han befann sig på platsen och misstanke uppkom om narkotikabrott. Sen framkom det att han även misstänks för mordförsöket, säger inre befäl Ulrika Olsson vid Malmöpolisen.
Mannen med knivskador vårdades tidigt på torsdagsmorgonen fortfarande på sjukhus och var då ännu inte förhörd. – Det viktiga nu är att höra målsäganden så att vi kan få utrett vad som har hänt. Han har varit under vård och kommer att höras på morgonen, säger Ulrika Olsson.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen