Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Räddning i sikte för konkursad kommunikationsbyrå

För två veckor sedan gick kommunikationsbyrån Few agency i konkurs. Sedan dess har flera spekulanter flaggat intresse för att ta över hela eller delar av den Malmöbaserade koncernen.

Few har kontor i Gängtappen, Kockums tidigare skyskrapa i Malmö.Bild: Lars Brundin
Enligt konkursförvaltaren Ola Sellert vid Trägårdh Advokatbyrå handlar ett eventuellt övertagande om intresse för både kompetensen på Few och dess kundstock.
– Jag har redan träffat ett par spekulanter som är intresserade av att ta över hela eller delar av verksamheten, och ska träffa ytterligare några spekulanter. Det finns absolut ett intresse på marknaden för det här bolaget, dess kunder och personal, säger Ola Sellert.
I nuläget jobbar samtliga 40-talet anställda hos Few kvar i konkursförvaltarens regi.
– Personalen är lojal och jobbar hårt för att allting ska kunna lösa sig på bästa möjliga sätt, och detta är en väldigt viktig beståndsdel för att man ska kunna göra en rekonstruktion i konkursen. Om alla medarbetare hade lämnat företaget så hade det inte funnits mycket kvar av bolaget att sälja, säger Ola Sellert.
Samtidigt är det fortfarande oklart om det hittills visade köpintresset bland spekulanter leder hela vägen till affär.
– Jag tror att det finns hyggligt goda möjligheter till att det blir något konkret av det hela. Men det här förfarandet är färskvara, både när det gäller Fews kunder och personal, så det brinner i knutarna, säger Ola Sellert.
Han har fram till och med 15 september på sig att nå en definitiv lösning.
– Under nästa vecka bör jag ha ett närmare hum om det finns någon spekulant som är så pass intresserad att vi kan börja förhandla fram ett avtal, säger Ola Sellert.
Läs mer: Kommunikationsbyrå i konkurs
Läs mer: Skånsk byråbransch bygger om: ”Varje byrå måste kunna mer”
Gå till toppen