Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rösler fick ut max: ”Visade mästarklass"

MFF-tränaren Uwe Rösler satsade på samma elva som i förra matchen mot Midtjylland och fick ut max av spelarna i Herning. – Det var som en final och de gav mig den bästa present man kan önska sig. De visade mästarklass, sa han.

Uwe Rösler firar med fansen tillsammans med Rasmus Bengtsson efter slutsignlaen i Herning.Bild: Bildbyrån
Den tyske tränaren brukar inte visa översvallande känslor, men efter MFF:s 2–0 i returen mot Midtjylland och avancemanget till gruppspelet i Europa League gick det inte att hålla igen.
Det var stor lycka framför de tillresta MFF-supportrarna, men det kommer ju en dag i morgon också...
– Jag ska njuta i någon timme nu, sedan börjar jag fundera på matchen mot Brommapojkarna på söndag, sa Uwe Rösler på presskonferensen efter matchen.
Han tvekade länge om vilka spelare han skulle starta med, det fanns ett par positioner han funderade över, men till slut blev det samma elva som spelade mot Midtjylland i Malmö och tappade 2–0 till 2–2.
– Jag brukar ge indikationer om startelvan dagen före match, men den här gången valde jag att ligga lågt, höra mig för om fysisk status och prata runt med spelarna, berättade Uwe Rösler.
Med facit i hand gjorde han rätt, 2–0 på bortaplan mot Midtjylland var nästan för bra för att vara sant.
– Alla gav verkligen allt i nittio minuter. De var många spelare som var fantastiska idag, sa Rösler.
I Malmö säckade laget ihop efter en dryg timme och tappade sin 2–0-ledning. Nu stod samma spelare upp i nittio minuter och det första bytet kom inte förrän med drygt tio minuter kvar att spela.
– Jag brukar vilja göra byten tidigare för jag vill ha en energisk spelstil och det tar på krafterna. Men allting fungerade så bra och spelarna verkade inte trötta så det fanns ingen anledning att ändra på någonting, menade Uwe Rösler.
– Jag tycker vi är värdiga vinnare över två matcher och det mot ett väldigt bra lag som är väldigt svårt att spela mot. Vi får målen vid bra tillfällen i matchen och släpper aldrig taget. En topprestation rakt igenom, fortsatte han.
Gå till toppen