Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

"Rysslands Sinatra" död

Ryske underhållaren Josif Kobzon blev 80 år. Arkivfoto.Bild: Ivan Sekretarev/AP/TT
Sångaren och underhållaren Josif Kobzon – flitigt kallad "Rysslands Frank Sinatra" – har avlidit, uppger ryska massmedier.
– Josif Davydovitj är död. Ninel (hustrun) kan ännu inte tala om det, vi gråter alla, berättar en medarbetare för statliga nyhetsbyrån Tass.
Kobzon föddes i närheten av Donetsk i nuvarande Ukraina 1937 och har varit något av en institution i sovjetiskt och ryskt kulturliv, ständigt deltagande i allehanda jubileumskonserter och shower.
Liksom Sinatra har han stadigt också utpekats för nära kontakter med den organiserade brottsligheten, vilket han dock ständigt förnekat.
Politiskt har Kobzon varit engagerad i såväl det gamla sovjetiska kommunistpartiet som i president Vladimir Putins stödparti Enade Ryssland, som han representerat som parlamentsledamot sedan 2003. Kobzons stöd för Rysslands annektering av Krim-halvön har samtidigt ådragit honom internationell kritik – bland annat i form av visumförbud till EU och USA.
Gå till toppen