Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till Mats Bentmar, Älska Svedala

Att stoppa etableringen av ett fängelse i Svedala och att säkra kommunens tillväxt. Det är de viktigaste frågorna för Mats Bentmar, ordförande för Älska Svedala. Möt honom här inför valet i Svedala.

1

Vilken är den viktigaste frågan i din kommun de närmaste åren?

– Vi är inget enfrågeparti. På kort sikt är det etableringen av ett fängelse i kommunen. Partiet bildades för att stoppa det.
– På längre sikt är kommunens tillväxt den viktigaste. Enligt förslaget till ny översiktsplan ska vi bli 30 000 invånare på en orimligt kort tid. Det kommer att finansieras med lån som nästa generation måste betala. Svedala ska förbli en bra kommun att leva och bo i, därför vill vi inte att vi växer till 30 000.
2

Vad är bäst med att vara politiker?

– Möjligheten att kunna vara med och påverka inifrån. Det är inte säkert att man lyckas påverka. Men möjligheten finns.
3

Varför tillhör du Älska Svedala?

– Vi har en fantastisk natur och en enorm viltrikedom i Svedala. Det vill jag vara rädd om. En anstalt på 30 hektar kommer att ha stor påverkan och det blir inte vackert.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Jag har tidigare suttit i politiken för Moderaterna. Men idag hade jag nog röstat blankt i kommunalvalet.

Snabba fakta om Mats Bentmar

Namn: Mats Bentmar
Parti: Älska Svedala
Yrke: civilingenjör
Född: 1955
Gå till sydsvenskan.se