Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Efterlängtad vändning för TFF: "Mentalt viktig poäng"

Felix Hörbergs chansning gick hem och Trelleborg tog sin första poäng på sju raka matcher.
– En mentalt viktig poäng som också kan göra att vi studsar upp och fortsätter ta poäng, sa poängfixaren.

Trelleborgs FF har mobiliserat krafterna och resurserna för att försöka räddade det allsvenska kontraktet under hösten. Tränarveteranen Tom Prahl har bland annat kallats in som mentor för att stötta tränaren Patrick Winqvist och ledarstaben.
Att döma av fredagens match mot Norrköping har det gett verkan.
Den allsvenska jumbon agerade med ett större självförtroende och utdelningen blev första poängen efter sex raka förluster, 1–1 (1–1)
– Det vore skam att inte vara nöjd med prestationen och det som killarna visade upp. Sedan tycker jag ändå att man får vara kritisk och säga att jag är långt ifrån nöjd med en poäng, sa TFF-tränaren Patrick Winqvist som tyckte att hans lag kunde fått med sig en seger.
Även om TFF var det bättre laget inledningsvis så var det Norrköping som tog ledningen. Precis som det ofta gör för lag i motgång studsade bollen inte hemmalagets väg vid en fast situation.
Efter en Norrköpingshörna gick bollen som en flipperkula och landade framför fötterna på bortalagets David Moberg Karlsson som kunde ge Norrköping ledningen.
Kvitteringen slog ner efter 37 spelade minuter som en blixt från en klar himmel.
– Det var väl inte riktigt tänkt som ett avslut, men vi pratade om deras målvakt redan inför förra matchen mot Norrköping. Han står ofta placerad lite snett och konstigt. Därför tänkte jag att jag lägger den hårt mot mål och hoppas på det bästa, berättade Felix Hörberg som tog skott ute från sidlinjen trots en snäv vinkel.
Felix Hörberg gratuleras av lagkamraterna i TFF.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Bollen letade sig in vid den främre stolpen och TFF hade kvitterat.
TFF-mittfältaren hade redan innan fredagens match presenterat sig som en som kan hitta rätt från distans. Mot Östersund gjorde han ett liknande mål, men placerade den då i bortre.
– Det var en fantastisk känsla att vi fick det målet precis innan halvleken var slut.
Förutom målet var den kvicke yttermittfältaren inblandad i mycket av TFF:s offensiva spel och kände själv att han kunde bidra mer än i de senaste matcherna. Mer krafter kunde läggas offensivt istället för defensivt.
– När vi vann bollen hittade vi snabbare ett bra passningsspel och kunde flytta upp laget på ett annorlunda sätt.
Hur stor del i segern som berodde på en Tom Prahl-effekt ville Felix Hörberg inte spekulera för mycket kring.
– Vi bestämde oss redan innan han kom in hur vi ville spela, men sedan kommer han med input till spelare och ledare och är en hjälpande hand. Några konkreta tips till mig har ännu inte kommit, men det kommer säkert så småningom.
Felix Hörberg jublar med lagkamrater efter 1-1.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Gå till toppen