Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Flera bilbränder i Vellinge senaste veckan

Under den senaste veckan har räddningstjänsten fått flera nattliga larm om brinnande bilar på Söderslätt.
– Det är väldigt ovanligt med så många incidenter på så kort tid, säger kommunpolis Jörgen Sjåstad.

Bild: Johan Nilsson/TT
Strax efter 23 på måndagskvällen kom larm om ett brinnande fordon, som stod parkerat i en av bussfickorna vid Vellinge ängar. Räddningstjänst och polis kom snabbt till platsen, eftersom fordonet hindrade trafiken.
– Bilen har inte anmälts stulen, utan vi tror att det är någon som har kört dit och tänt på. En lastbilschaufför som passerade har uppgett att han sett personer springa från platsen, säger kommunpolis Jörgen Sjåstad.
Vid 02.30-tiden natten mot fredagen kom larm om ytterligare en bilbrand. Den här gången gällde det en bil som stod parkerad på Mjölnersgatan i Vellinge. Enligt räddningstjänsten fanns även en viss spridningsrisk till andra bilar. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.
Bara en dryg halvtimme tidigare hade någon tänt på ett fordon som stod parkerat vid Övre i Trelleborg. Bilen där elden startade blev helt utbränd, och två andra bilar i närheten brandskadades.
Ingen person ska ha skadats vid bränderna. Polisen har i nuläget inga misstänkta.
Gå till toppen