Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Flytt av fotbollsplaner öppnar för bostäder vid spåren

Nästa år flyttas gamla idrottsplatsen vid järnvägen till det nya idrottsområdet vid Aggarpsskolan där två nya fotbollsplaner anläggs. På det tidigare läget är planen att bygga bostäder.

Svedalas idrottsplats har legat på den nuvarande platsen sedan 1915. Invigningen det året skedde efter sex års ideellt anläggningsarbete av medlemmarna i Svedala IF.
Läs mera: 110 år med Svedala IF: Från polisträning och öl före matchen till fungerande fotbollsklubb
Sedan 2014 har kommunen haft för avsikt att flytta dagens två planer som ligger omedelbart väster om väg 108.
Den nya platsen blir vid Aggarpsskolan där man vill samla mycket av utomhusidrotten. Idag finns här två planer som nu alltså ska bli fyra. Tanken är också att flytta Roslättskolans beachvolleyplaner hit.
Planen är byggstart 2019 och att anläggningen ska stå klar året efter.
På platsen för de nuvarande fotbollsplanerna vid järnvägen och på ytterligare ett område söder om NFU-gymnasiet har kommunen inlett arbete med en detaljplan som ska möjliggöra bostadsbyggande.
Bland annat handlar det om ett projekt där företaget Bovieran vill uppföra ett femtiotal lägenheter med en 1 640 kvadratmeter stor uppvärmd vinterträdgård.
Läs mer: Franska rivieran på väg att få utpost i Svedala
Företaget har specialiserat sig på att uppföra identiskt lika bostadsområden för åldersgruppen 55 plus.
I Svedala – liksom tidigare på ett flertal andra platser i landet – är tanken att bygga tre huskroppar i tre våningar med sammanlagt fyrtioåtta lägenheter.
När Bovieran så småningom har alla tillstånd räknar man med cirka 1,5 års byggtid innan området är inflyttningsklart.
Förutom Bovierans projekt väntas planområdet ha utrymme för ytterligare ett ännu inte bestämt antal bostäder.
Gå till toppen