Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Från knäskada till tre mål i comebacken för Redhawks

Tre mål i tävlingscomebacken efter skadefrånvaron. Malmö Redhawks Lars Bryggman visade att han är tillbaka på den stora scenen när TPS Åbo krossades med 8–4 i CHL-premiären.

Tremålsskytt! Lars Bryggman hade all anledning att jubla.Bild: MATHILDA AHLBERG
– Jag har aldrig tidigare gjort hattrick i seniorsammanhang, så det här kommer jag att bära med mig, sa Lars Bryggman, 25 år.
Det var i den andra matchen av SM-kvartsfinalserien mot Frölunda som Lars Bryggmans säsong tog slut. Mitt i allt det roliga. En smäll den 21 mars och Lars Bryggman fick hoppa på kryckor i ett par veckor.
– Det var en kollision på isen. Maximalt oflyt, sa Lars Bryggman.
Han drabbades av en knäskada där ledband och korsband tog rejält med stryk, men Lars Bryggman klarade sig undan operation.
– Det sparade mig många månader i rehabtid. Runt midsommar var jag tillbaka i full träning, då kunde jag göra allt jag ville rent träningsmässigt, sa Lars Bryggman.
Mötet med TPS Åbo hade känslor, stök och bök – och några snygga mål. Vackrast var Max Görtz skott i krysset som betydde 4–1.
– Jag tror att publiken tyckte det var en rolig match. Det hände saker hela tiden och publiken [fritt inträde: 3328 åskådare] bjöd till. De stod upp, det var mycket applåder. Både vi i laget och åskådarna hade en bra kväll.
Lars Bryggman gjorde tre rätt typiska Bryggmanmål. Ett vallade han in via norske TPS-målvakten Henrik Haukeland, ett annat rakade han in powerplay och sedan satte han trean i tom kasse.
– Vi har tidigare spelat två träningsmatcher och det är vad det är. Jag tycker verkligen om CHL, ett bra upplägg och roligt att få komma igång med tävlingsmatcher direkt, sa Lars Bryggman.
– Det var kul att vara tillbaka och spela på riktigt, fortsatte Lars Bryggman.
Redhawkstränaren Peter Andersson verkade på det stora hela klart nöjd med lagets insats.
– Stundtals var det fantastiskt, men när vi föll ned i svackor blev de djupa, sa han.
Peter Andersson gjorde ändå tummen upp för mycket, inte minst för åtta mål framåt, varav tre av Lars Bryggman.
– Han har väntat på det här, sa Peter Andersson och lyfte samtidigt fram Bryggmans radarpartner.
– Fredrik Händemark var matchens dominant.
Gå till toppen