Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

Höstmarknad med hälsotema i Kävlinge

Bilutställning, trollerikonster, toalettkunskap och hoppborg – det är några av nyheterna på lördagens höstmarknad i Kävlinge. "Målet är att få hit folk så att de upptäcker vår fina citykärna" säger centrumutvecklaren Tomas Persson.

Centrumutvecklare Tomas Persson och Hans Algback, Kävlinge Furulund samverkan, har planerat höstmarknaden som bland annat hålls på Unionstorget.Bild: Maria Sehlin
På lördag 1 september är det dags för den årliga höstmarknaden i centrala Kävlinge mellan klockan 10 och 15. Då blir det öppna butiker i city, marknad med ett trettiotal knallar på Mårtensgatan och scen för uppträden på Unionstorget.
– I år är det mycket hälsa. Vi har bjudit in våra föreningar, det blir prova på aktiviteter och LL Dance Studio firar tio år bland annat med en show på torget, säger Hans Algback.
På scen blir det även en magishow av lokale magikern Algot Klang, uppvisning i orientalisk magdans och prisutdelning till årets eldsjäl.
Vid Mårtensgatan blir det en bilutställning med moderna bilar och Konstforum håller öppet hus med höstsalong med måleri och konsthantverk.
Eftersom det är valår kommer även de lokala partierna att vara på plats för att svara på frågor.
För den som vill tävla om sina toalettkunskaper finns chansen i Kävlinge kommuns tält där man får veta mer om kommunens vatten och avlopp.
– Vi brukar ha tur med vädret och om det blir så även på lördag så räknar vi med mer än 3 000 besökare i år. Det är framför allt besökare från kommunen och grannkommunerna som brukar komma, säger de.
Gå till toppen