Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

Magdalena Nour: Centerpartiet i Vellinge

Ett mer lyhört samtal mellan politiker och invånare är den viktigaste frågan för henne. Möt Magdalena Nour, Centerpariet, inför valet i Vellinge.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Det är ett mer lyhört samtal mellan politiker och invånare. Då kommer det mesta att ge sig. Då kommer vi politiker att göra rätt saker – om vi lyssnar lite bättre.
2

Vad är bäst med att vara politiker?

– Det bästa, om jag tänker helt egoistiskt, är att jag är så otroligt nyfiken på allt mellan himmel och jord. Det är så spännande att få lära mig nya saker. Det är det som gör att man orkar göra allt som inte är lika kul. Och till syvende och sist att man har möjlighet att på riktigt påverka och förändra. Att vara en liten del i något som leder till att andra människor kan nå sina mål.
3

Varför blev du centerpartist?

– Jag har aldrig varit partipolitiskt aktiv tidigare, men för mig står Centern för en kombinationen av medmänsklighet och tillit till människors egen förmåga att själv veta vad som är bäst för dem. Samtidigt måste systemet och regler göra saker möjligt.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Något borgerligt sannolikt men just nu finns det inga andra reella alternativ.

Snabba fakta om Magdalena Nour

Namn: Magdalena Nour.
Parti: Centerpartiet (som gick samman med Nya Listan i våras).
Yrke: Affärsutvecklare och vd.
Född: 1971.
Gå till sydsvenskan.se