Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Läsartext: Respektlöst med 30-gräns utanför skolorna på nätter

Nedslitna övergångsställen är ett tecken på trafiksäkerhetsarbete som negligerats, skriver Boo Nilsson.Bild: Jessica Gow/TT
Hur länge ska Malmös bilfientliga politiker få leka med trafiksäkerheten och våra skattepengar?
Det är ofattbart att våra skattepengar får gå till blinkande digitala hastighetsskyltar utanför skolor, som visar att du kör över 30 kilometer i timmen under nattetid och skollov.
Till vilken nytta har dessa satts upp och viken respekt för trafiksäkerhet skapar detta påfund? Frågan måste ställas till ansvarigt kommunalråd Märta Stenevi (MP).
Att utanför skolor under lov och nätter ha 30 kilometer i timmen är ett hån och respektlöst mot trafiksäkerheten. Bättre hade varit att sänka hastigheten till 30 inom villaområdena där hastigheten har höjts från 30 till 40 kilometer i timmen. Detta hade varit att satsa på verklig trafiksäkerhet då många av dessa gator har smala trottoarer och skymda gatukorsningar.
En annan nonchalans mot trafiksäkerhet är de målade vägmarkeringar såsom övergångsställen, körfältsmarkeringar på gator och i cirkulationsplatser med mera som till största del är nerslitna och nu obefintliga. Detta är ett trafiksäkerhetsarbete som totalt har negligerats.
Det verkar som om det inte finns någon respekt för trafiksäkerhet i Malmö, när det ser ut så här. I stället för underhåll av befintlig och nu eftersatt trafikmiljön, byggs det nu en massa omotiverade fartgupp till ingen nytta utan bara till för att öka utsläppen av avgasemissioner från motorfordon som passerar dessa fartgupp.
Det Märta Stenevi sysslar med är inte trafiksäkerhet utan okunskap och lek med skattepengar. Miljöpartiet i Malmö fick 15 745 (8,62 procent) röster av Malmöborna i valet 2014. Av detta verkar det som Miljöpartiet har mandat att göra precis som de vill och tycker när det gäller Malmötrafiken.
Dessa politiker som bär ansvar för denna lek och oaktsamhet med kommunens kapital bör komma i åtanke vid stundande val i september.

Boo Nilsson

Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen