Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Skolan ska få nationella målsättningar

Skolsverige ska jobba efter nya, nationella målsättningar. Arkivbild.Bild: Hossein Salmanzadeh
Skolan ska få nya, nationella målsättningar på pränt. Målen handlar om höjda kunskapsresultat, bättre kvalitet i undervisningen och ökad likvärdighet i skolväsendet. Regeringen och utbildningsdepartementet tar nu hjälp av Botkyrkas kommunalråd Ebba Östlin (S), för att ringa in delmålen och förankra dem i Skolsverige.
"Skolsystemet samlas nu bakom de nationella målsättningar som togs fram och förankrades av profession och forskning i Skolkommissionen", kommenterar utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) i ett pressmeddelande.
Bakgrunden är de försämrade resultat som svenska elever visade i en rad internationella kunskapsmätningar. Resultat som i sin tur ledde till att Skolkommissionen fick i uppdrag att lämna förslag på hur utvecklingen skulle vändas. Kommissionen föreslog bland annat ett antal övergripande målsättningar, och det är dessa som nu ska bli mer detaljerade och förankras. Delmålen ska redovisas senast den 15 december.
Gå till toppen