Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nyheter

Snabbkoll på nattens nyheter

En svensk generallöjtnant har utsetts till ny befälhavare för FN:s militära insats i Mali, Asiens börser har öppnat nedåt – och Wimbledonmästaren Novak Djokovic är vidare till tredje omgången i US Open.

Svensk ny FN-befälhavare i Mali

Dennis Gyllensporre och försvarsminister Peter Hultqvist (S).Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Svenske generallöjtnanten Dennis Gyllensporre har utsetts till befälhavare för FN:s militära insats i Mali, en av organisationens största fredsbevarande insatser. Det är första gången på 25 år som en svensk får en så tung post inom FN:s internationella insatser, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
Läs mer: Svensk blir ny befälhavare i Mali

Nedåt på Asiens börser

Bild: Eugene Hoshiko
Fredagens aktiehanel inleddes negativt på Asiens börser. I Japan backade både Nikkei- och Topix-index med 0,5 procent. Även Hongkongs aktier dök, med mer än en procent, vid fredagens öppning som en reaktion på nya rapporter om ytterligare amerikanska tullar mot Kina.
Läs mer: Nedåt på Asiens börser

Djokovic vidare i US Open

Bild: Jason DeCrow
Wimbledonmästaren Novak Djokovic är vidare till tredje omgången i US Open. I match två besegrade serben Tennys Sandgren, USA, med 6–1, 6–3, 6–7 (2–7), 6–2. I omgång tre möter han Richard Gasquet, Frankrike, som är seedad 26:a.
Läs mer: Djokovic mot Gasquet i US Open
Gå till toppen