Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

En svensk generallöjtnant har utsetts till ny befälhavare för FN:s militära insats i Mali, Asiens börser har öppnat nedåt – och Wimbledonmästaren Novak Djokovic är vidare till tredje omgången i US Open.

Svensk ny FN-befälhavare i Mali

Dennis Gyllensporre och försvarsminister Peter Hultqvist (S).Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Svenske generallöjtnanten Dennis Gyllensporre har utsetts till befälhavare för FN:s militära insats i Mali, en av organisationens största fredsbevarande insatser. Det är första gången på 25 år som en svensk får en så tung post inom FN:s internationella insatser, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
Läs också Svensk blir ny befälhavare i Mali

Nedåt på Asiens börser

Bild: Eugene Hoshiko
Fredagens aktiehanel inleddes negativt på Asiens börser. I Japan backade både Nikkei- och Topix-index med 0,5 procent. Även Hongkongs aktier dök, med mer än en procent, vid fredagens öppning som en reaktion på nya rapporter om ytterligare amerikanska tullar mot Kina.
Läs också Nedåt på Asiens börser

Djokovic vidare i US Open

Bild: Jason DeCrow
Wimbledonmästaren Novak Djokovic är vidare till tredje omgången i US Open. I match två besegrade serben Tennys Sandgren, USA, med 6–1, 6–3, 6–7 (2–7), 6–2. I omgång tre möter han Richard Gasquet, Frankrike, som är seedad 26:a.
Läs också Djokovic mot Gasquet i US Open
Gå till toppen