Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Spår i danskt mord hittade i Helsingborg

Två vapenhölster har hittats hemma hos den 34-åring som är misstänkt för mordet på en sextonåring i Köpenhamn i fjor. Flera tekniska undersökningar ska genomföras i utredningen.

– Det här är en komplex och svår sak att utreda, säger Köpenhamnspolisens förundersökningsledare Hans Erik Raben till HD och Sydsvenskan.
– Men så mycket är klart att vi har flera tekniska undersökningar att bli klara med, liksom vi tittar på alla hans göranden och låtanden.
34-åringen, som är bosatt i Helsingborg, greps förra torsdagen på Själland efter nästan ett års spaningsarbete från polisen. Han är misstänkt för mordet på en sextonårig pojke på Ragnhildgade i östra Köpenhamn förra hösten.
Polisen fick ett genombrott strax före sommaren i samband med att man publicerade bilder på de två vapen som användes vid dådet. Flera vittnesmål pekade mot den 34-årige mannen som har ett långt kriminellt förflutet. Redan år 2000 dömdes han för stöld. År 2006 dömdes han för ett mordförsök i Lund – han stack en annan man elva gånger med kniv i samband med bråk på en hamburgerrestaruran.
Läs också Svensk man fast för mord i Köpenhamn
Vid gripandet av mannen i förra veckan genomförde svensk polis flera husrannsakningar. HD och Sydsvenskan kan nu avslöja att två vapenhölster hittades i hans hem. I varje fall ett av dem i nattygsbordet. Båda hölstren var tomma.
Det ena är avsett att bäras i bältet under kläderna, det andra att fästas runt ankeln så att vapnet döljs av byxorna.
Tillsammans med de mobiltelefoner som också hittades vid tillslaget ska hölstren nu undersökas för att om möjligt knytas till vapnen som användes vid mordet på tonåringen.
Gå till toppen