Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

Utegym invigt med dans och styrketräning

Hofterups utegym invigdes på fredagen med dansande barn och två styrkeklyftande kommunalråd. Det var Camilla Mårtensen (L) och Pia Almström (M) som var bland de första att testa maskinerna.

"Utegymmet känns bra" konstaterade kommunalråden Camilla Mårtensen (L) och Pia Almström (M) som var på plats på fredagseftermiddagen för att inviga utegymmet.Bild: Kävlinge kommun
Hofterup har fått ett utegym med fem träningsmaskiner intill Skönadalsskolan.
– Det blir ett kul stopp när man är ute och promenerar eller springer, säger Lena Nilsson som är chef för idrottsanläggningar i Kävlinge kommun.
Gymmet har blivit verklighet efter ett medborgarförslag från en Hofterupsbo. Han önskade även en multiidrottsplats.
– Vi börjar med utegymmet eftersom den andra delen kräver bygglov, men planen är att även multiidrottsplatsen ska bli verklighet här, kanske nästa år – om vi får bygglov, säger Pia Almström (M).
Läs också Hofterup får utegym – det sjunde i kommunen
Kävlinge kommun har nu sju utegym i olika kommundelar och de är enligt de båda kommunalråden populära och välbesökta. Detta är det första i Hofterup och det utegym som ligger närmast Pia Almströms eget hem.
– Det är jättetrevligt, men jag är inte helt säker på att jag själv kommer att använda utegymmet, jag går hellre på spinning, avslöjar Pia Almström.
Gå till toppen