Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till Kristina Thored, Fokus Bjärred

Den viktigaste frågan för henne är att hela kommunen omfattas av framtidens satsningar. Möt Kristina Thored, partiledare för Fokus Bjärred, inför valet i Lomma.

1

Vilken är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Att hela kommunen omfattas av framtidens satsningar. Vår kärnfråga är skolan, där satsningar på såväl inne- som utemiljö desperat behövs. Vi vill även se en höjd skolpeng för att bidra till en rimlig arbetsbelastning och arbetsmiljö för vår skolpersonal, så att de väljer att stanna hos oss.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Att få ta del av och kanalisera det väldiga engagemang som finns, men även besvikelse många känner över bristen på intresse och visioner för de norra kommundelarna. Det känns inspirerande att få vara med och omvandla detta till konkreta idéer som förbättrar tillvaron för såväl yngre som äldre medborgare.
3

Varför gick du med i Fokus Bjärred?

– För att jag inte ville låta min frustration över hur norra kommundelen behandlats av kommunledningen stanna vid gnäll. Istället ville jag skapa en plattform för alla som också ser en enorm outnyttjad potential i Bjärred med omnejd.
4

Vilket annat parti skulle du annars tillhöra?

– Ser jag tillbaka på den debatt och dialog som fördes i kommunen när vi startade Fokus Bjärred skulle jag i kommunpolitiken inte tillhöra något av de övriga partierna.

Snabba fakta om Kristina Thored

Namn: Kristina Thored
Parti: Fokus Bjärred
Yrke: Civilingenjör
Född: 1978
Gå till sydsvenskan.se