Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Årets första seger för Dante Boko

Familjen Kolgjini, Lutfi och Adrian, har haft en rätt tung sommar. Hästarna har dragits med en del infektioner och stallformen har varit down. Därför gladde segern med Dante Boko lite extra i V75-3. – Han är för go, jag kan inte nog beskriva hur mycket jag gillar den här hästen, sade segerkusken Adrian Kolgjini.

I fjol tillhörde Dante Boko landets bästa sprinters. Han vann bland annat Årjängs stora pris på 1.09,6 där han besegrade Propulsion och Ringostarr Treb.
I år har Dante Boko inte varit lika lyckosam även om det blivit fina placeringar i både Årjäng (fyra) och Hugo Åbergs Memorial (trea). Nu kom första segern för året i guldloppet på hemmabanan Jägersro.
Dante Boko var som vanligt snabbast bakom bilen och stack direkt till spets. Efter den hårda öppningen kunde Adrian Kolgjini dra ner på tempot en aning och det höll sedan ända vägen till mål. Även om ledningen krympte till jagande Cyber Lane.
– En mycket skön seger. Men det var tur att jag ryckte i sista kurvan så att vi fick ett försprång till Cyber Lane. Det var nära att han hann upp oss.
– Dante har blivit åtta år och han har tävlat i högsta eliten i fyra säsonger nu. Vi kan inte matcha honom lika så hårt som tidigare men han kan fortfarande, det visade han i dag, sade Adrian Kolgjini.
Cyber Lane spurtade in fint som tvåa men det var för många meter fram till ledaren på sista långsidan.
– Jag är nöjd med prestationen men inte nöjd med placeringen, summerade tränaren och kusken Johan Untersteiner.
I maj skrev Oskar Kylin Blom på ett avtal om att leasa sexårige travarhingsten Antonio Tabac. Några veckor senare debuterade han med seger på Romme. Sedan dess har han tagit ytterligare tre segrar och sprungit in hela 658 000 kronor.
På Jägersro tog han en imponerande seger i Silverdivisionen efter en mäktig långspurt i tredjespår.
– Antonio Tabac lekte hem segern, det är helt otroligt. Han har betytt väldigt mycket för mig, inte minst ekonomiskt. Jag har precis startat upp som egen tränare och det var tungt i början, tyngre än jag hade trott. Men Antonio har verkligen hjälpt mig, sade Oskar Kylin Blom som har sitt proffsstall tillsammans med sambon Emilia Leo.
Gå till toppen