Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

BP:s tränare tar timeout

Brommapojkarnas tränare Luis Pimenta anklagas för rasism och sexism. Nu utreds han av klubben. Arkivbild.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Efter anklagelserna om sexism och pennalism tar Brommapojkarnas herrlagstränare Luis Pimenta timeout. Klubben meddelade tidigare i dag att man har tillsatt en utredning efter Aftonbladets uppgifter.
"Laget leds tillsvidare av assisterande tränare", säger sportchefen Daniel Majstorovic på klubbens hemsida.
Tidigare under dagen meddelade BP på hemsidan att man har tillsatt en utredning för att undersöka de anklagelser som har riktats mot Pimenta.
"De uppgifter som har framkommit är något vi tar mycket allvarligt på. Av den anledningen och att vi har med individer att göra är det viktigt att utredningen är grundlig", säger Daniel Majstorovic, sportchef för herrlaget, i en kommentar på klubbens hemsida.
Tränaren beskylls bland annat för att ha använt rasistiska ord, för att han använt sexistiska benämningar och utsatt spelarna för förnedrande situationer där de fått betygsätta varandra.
Flera av varandra oberoende källor har, mot löfte om anonymitet, berättat för Aftonbladet om att miljön i laget präglas av rädsla och trakasserier – vilket i sin tur har skapat en tystnadskultur.
– Om det kommer ut att jag berättar är min säsong förstörd, säger en spelare till tidningen.
Klubben skriver på hemsidan att utredningen omfattar samtal med ledare, spelare och "övriga relevanta personer".
Den portugisiske tränaren Luis Pimenta värvades till Brommapojkarna inför säsongen. Klubben har förlorat 13 av säsongens spelade 19 matcher och ligger med sina 16 poäng under kvalstrecket.
Gå till toppen