Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Hemmaplan

Lunds BK kvitterade på övertid

Ledningsmål i första minuten – och kvittering på övertid. Lunds BK nyttjade samtliga minuter i matchen mot toppsatsande Oskarshamn, som förstärkt truppen under sommaren för att utmana Mjällby om seriesegern.
– Väldigt skönt, Oskarshamn är starka. Men det är en sådan känsla i det här laget och den här föreningen nu: vi ger oss aldrig. Det visade vi idag igen, menade Lunds BK:s tränare Stefan Jansson.
Matchen hann knappt börja innan Gustav Hillstedt gjort 0–1. En drömstart för gästerna, men samtidigt en form av sänke.
– Vi blev lite avvaktande efter det snabba ledningsmålet och kom inte riktigt in i press. Men vi lyfte oss i andra, tyckte Stefan Jansson.
Man hade också ett par lägen att kvittera, även i första halvlek men framför allt i andra – bland annat hade Gustaf Hillstedt en frispark i undersidan av ribban. Men det skulle dröja in på fyra minuters övertid innan Lunds BK fick en straff som räddade poängen, efter tilltrasslad situation i straffområdet. Fram klev Kristian Mjörnman, efter bara tio minuter på banan.
– Jesper Möller gjorde en riktigt bra match och var trött i benen, så trots att han är förste straffläggare gav han straffen till Kristian som var pigg. Klokt, tyckte Stefan Jansson.
2–2 var på det hela taget inte ologiskt.
– Nej, sett över hela matchen tycker jag det var rimligt. Vi skapade en hel del chanser och gick för det på ett annat sätt i andra halvlek, menade Stefan Jansson.

Division 1 södra HERR

2
Oskarshamns AIK
  • (2-1)
2
Lunds BK

Målskyttar

    • Gustaf Hillstedt
    • Kristian Mjörnman
    Gå till toppen