Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Naturlig rening på villatomten

Kemikalier, slamsugning, soptunnor – nej tack. Hos Agneta Andersson och hennes man Lars är det naturen själv som tar hand om avfallet. Både det från hushållet och avloppsvattnet.

Agneta och Lars Andersson som bor utanför Mariefred tar hand om avlopp och hushållsavfall på ett naturligt sätt och slipper slamtömningar, kemikalier och soptunnor. I kompostlådorna som Lars har byggt av grovt ekvirke slängs rester från kök och hönshus som sedan används i trädgården.Bild: Jessica Gow/TT
Trädgården är vacker och grönskande och egentligen inte större en vanlig villatomt. På den ytan gömmer sig flera miljövänliga reningsanläggningar där naturen spelar huvudrollen. Fast de syns knappt. Det som skvallrar om kretsloppstänket är kompostlådorna som Lars har byggt av grovt – och snyggt – ekvirke. Där slängs rester från kök och hönshus och bildar kompost som sedan används i trädgården.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen