Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Pappa AC klar för spel: ”Definitivt med i matchtruppen”

MFF-mittfältaren Anders Christiansen har blivit pappa och lämnat klartecken för spel i bortamötet med Brommapojkarna.
– Han finns definitivt med i matchtruppen, säger tränaren Uwe Rösler.

Anders Christiansen inför mötet med Midtjylland.Bild: LUDVIG THUNMAN
Anders Christiansen och hans fru har gått i väntans tider och hade gått över tiden inför veckans playoff till Europa League mot Midtjylland i Herning, men "AC" slapp störta hem från Jylland till en plötslig förlossning, utan fanns med när MFF fixade avancemang till Europa Leagues gruppspel via 2–0 borta.
I stället föddes parets första barn dagen därpå på fredagen.
Uwe Rösler har plockat ut tjugo man till söndagens allsvenska bortamatch mot Brommapojkarna på Grimsta ip i Stockholm och Anders Christiansen är en av dem, även om han saknades på lördagens träning, precis som Behrang Safari, som inte finns med i truppen:
Johan Dahlin och Walter Vitala (målvakter), Eric Larsson, Egzon Binaku, Søren Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnor Traustason, Markus Rosenberg, Anders Christiansen, Rasmus Bengtsson, Romain Gall, Bonke Innocent, Marcus Antonsson, Lasse Nielsen, Anderas Vindheim, Franz Brorsson, Samuel Adrian, Laorent Shabani, Hugo Andersson.
– Där finns ett par frågetecken och jag vill inte stå där med två man kort om de inte är tillgängliga för spel, säger Uwe Rösler.
Brommapojkarna kämpar för att rädda kontraktet, MFF måste ladda om efter urladdningen mot Midtjylland i jakt på en tredjeplats i allsvenskan och säkrat Europaspel även nästa år.
– Jag förväntar mig ingen fantastisk prestation, men jag förväntar mig att vi är vakna från första början och att vi visar mer vilja att vinna än de gör, säger Uwe Rösler.
Samtidigt skakas Brommapojkarna av en intern skandal. Herrlagets huvudtränare Luis Pimentas har tagit en timeout efter anklagelser om sexism och pennalism mot spelare i truppen.
Uwe Rösler räknar också in petningen av tränaren som en faktor inför matchen.
– Några spelare kommer att bli ledsna, andra kommer att få ett lyft, så du vet aldrig riktigt hur det kommer att påverka gruppen, säger han.
Gå till toppen