Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rosengård vann sexpoängsmatchen mot Halmia

Ett par effektiva minuter i början av matchen räckte för tre viktiga poäng för FC Rosengård, som halkat efter i toppen och behöver vinna för att fortsätta skugga lagen runt kvalstrecket.
– Just nu är tre poäng i varje match viktigare än vår prestation i sig. Vi har själva satt oss i den situationen och behöver ta ansvar för den, just därför var det också en fröjd att se hur spelarna verkligen gjorde jobbet i den här matchen, konstaterade Rosengårds tränare David Roufpanah.
Isak Redzic inledde målskyttet i den tionde minuten och tre minuter senare utökade Granit Sherifi till 0–2, som stod sig till halvtid.
– Sedan visste vi att de skulle storma framåt direkt och att vi skulle behöva vara kompakta. Men vi hamnade ganska långt ner, menade David Roufpanah.
Halmia hade mycket boll i andra halvlek och lyfte in alltfler bollar mot Rosengårds straffområde ju längre matchen led, men reduceringen dröjde så långt som till den 89:e minuten. Totalt sett hade Rosengård bra kontroll.
– Vi hade en bra chans till 0–3 också, strax innan deras mål. Men som sagt, vi visade framför allt en imponerande inställning och uppoffring, tyckte David Roufpanah.

Division 2 västra Götaland HERR

1
IS Halmia
  • (0-2)
2
FC Rosengård 1917

Målskyttar

    • Isak Redzic
    • Granit Sherifi
    Gå till toppen