Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sköld: ”Klart det varit jobbigt”

Han har gått mållös i allsvenskan i nästan två år. Men plötsligt är Victor Sköld hela Örebros store hjälte – efter en vecka då han hittat målet två gånger om och ordnat sex poäng.
– Det betyder allt att bryta den där trenden. Nu behöver inte folk tjata mer om det där, säger Victor Sköld efter att Örebro hemmabesegrat Östersund med 2–1.

Örebros Nordin Gerzic, vänster, och matchhjälten Victor Sköld, höger.Bild: Conny Sillén/TT
ÖSK har haft det tungt och spelat åtta raka matcher utan seger. Och Victor Sköld lär ha haft det ännu tyngre med 32 mållösa matcher i Örebrotröjan. Men den här veckan har alltså Sköld vaknat till liv – och vänt den dystra Örebrotrenden. I måndags fick ÖSK en trepoängare efter 1–0 mot Kalmar och på lördagskvällen kom alltså en ny seger hemma mot Östersund. Och Sköld blev målskytt och poängfixare i båda matcherna.
– Jag har alltid veta att jag har det... Det handlar bara om att jobba hårt och sen nu helt plötsligt så har man marginalerna med sig. Det ser man på de här två senaste målen jag gjort. Det är tillfällen och det här målet i dag är ju bara tur liksom.
TT: Ärligt talat, hur jobbigt har det varit för dig?
– Det är klart att det har varit jobbigt. Det är inget att sticka under stolen med. Det är liksom två år utan mål och som anfallare så är det som så att gör du mål så är det bra, gör du inte det så är det inte tillräckligt bra även om du gör bra saker på planen.
Efter drygt en halvtimme mot Östersund lyfte Örebroanfallaren in matchens första mål efter fint förarbete av Nordin Gerzic. Sköld kunde sedan måljubla i tredje matchen i rad då han även hittade rätt i svenska cupen mot Akropolis.
– Den var en bra pass av Gerzic, sen var det bara att chippa in den… Det var extremt turligt, säger Sköld och skrattar.
Nästan omgående i andra halvlek kvitterade Östersund när mittbacken Tom Pettersson höll sig framme och placerade bollen förbi målvakten Oscar Jansson. Men det var irriterat i Örebro då kaptenen Nordin Gerzic gjordes omkull utan åtgärd i läget före.
Efter drygt en timme fick Gerzic revansch när han tryckte in 2–1 en bit utanför straffområdet. Östersund tvingades i och med detta till ett målvaktsbyte då Aly Keita sträckte sig i samband med sitt ingripande. Andreas Andersson tog i stället plats mellan stolparna.
Efter 82 minuter trodde de flesta att Östersunds Tom Pettersson kvitterat och blivit tvåmålsskytt. Men Örebrospelarna protesterade och menade att han var offside och målet blev till sist bortdömt.
– Det är ju offside, det är inget att snacka om. Men sen vet jag inte hur diskussionen går i domarteamet. Vi försöker påpeka att det är offside, sen går han ut till linjemannen och så kommer de överens om att det är offside, säger Sköld.
Gå till toppen