Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Utsåld matrunda i Lomma

350 biljetter sålde slut och fler ville ha. Matrundan i Lomma gick av stapeln på lördagen.
–Det är roligt med allt folk som snurrar omkring den här dagen, säger Anders Moberg som driver ett av matställena som deltar.

På Slaktaren låter sig Eva och Erling Johnsson och Arvid Lysell väl smaka av den kryddade köttbiten som serveras i små plastglas.
"Vi går inte till alla ställen. Jag är en ålderns man, jag orkar inte," skrattade Arvid Lysell (th). Men några fler ställen skullen han ändå besöka ihop med Eva och Erling Johnsson.Bild: Emma Leijnse
– Jag tänkte att det skulle vara svårt att få isär köttet med bara gaffeln, men det gick jättebra. Och kryddningen var mycket god, berömmer Eva Johnsson innan hon går och slänger gaffel och glas och frågar om de inte har någon sopsortering för plasten.
Matrundan i Lomma ordnas av Centrumföreningen en gång om året. Den som vill vara med köper matband och får sedan prova mat på ett tiotal matställen i Lomma centrum. På Lomma hembageri räknar ägaren Per Ståhl med att nästan alla kommer att dyka upp - även om de kommer dit sist och tar kaffe på all maten.
Kanelbullarna väntade på matrundans deltagare på Lomma Hembageri.Bild: Emma Leijnse
– Här brukar bli avslutning, så vi håller öppet en timme extra idag, säger Per Ståhl, som har förberett kanelbullar och en hallondessert på romfylld sockerkaka, hallonmousse och maräng.
Det är fjärde gången han är med och tycker att det är bra.
– Det är rätt stor inflyttning här, så nyinflyttade får prova på vad vi har här i centrum. Och så är det trevligt när folk träffas ute, säger han.
Centrumföreningens ordförande Marie Nilsson går runt och fotar maten på alla deltagande ställen. På Cocos Hut passar hon på att smaka på en samosa när hon ändå är där.
– Jättegott!
Cocos Hut bjöd på Nasi goreng, kycklingcurry och samosas.Bild: Emma Leijnse
De trehundra biljetterna som släpptes från början tog slut så fort att föreningen släppte femtio till.
– Men igår ringde ändå många som inte fick köpa några biljetter, säger Marie Nilsson.
På Ny Hamn provade fyra väninnor pekinganka i tunt bröd och med nudlar bredvid. Det är deras femte stopp på matrundan.
Lena Wahlgren och Lena Svahn är inte bara grannar. De går på matrunda ihop också.Bild: Emma Leijnse
– Vi är redan mätta, vi kommer inte att orka alla ställen. Vi brukar bli lite kräsna mot slutet, skrattar Lena Wahlgren.
De har varit med på matrundan flera gånger. Lena Wahlgren smakar på pekingankan.
– Jadå, det gick ner - mer!
– Det är kul att hitta nya matställen, man får en aning om vad de har. Och så träffar man människor man känner, säger väninnan Marie-Louise Ericson.
Gå till toppen