Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anders Almgren brinner för välfärden

I fyra år har Anders Almgren (S) styrt Lund utan att ha en majoritet bakom sig. Hans största besvikelse är att oppositionen stoppat skattehöjningen som skulle ge pengar till skola och omsorg.

Anders Almgren ville bli fotograferad vid Universitetshuset. "Universitetet är en otroligt stark symbol för Lund och står för det jag tycker är viktigast i politik: kunskap. Det är viktigt i denna tid av samhällsdebatt som präglas av halvsanningar och gissningar. Det här är också sinnebilden av hur Sverige ska se ut: Här har vi ett av Europas bästa universitet som är tillgängligt för alla."Bild: Ingemar D Kristiansen
Det finns två huvudkategorier Lundabor: de som är födda i lärdomsstaden och de som flyttat hit för att studera men aldrig kommit härifrån. Kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren (S) tillhör den andra gruppen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen