Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åsikter

Läsartext: En av våra åtta Stockholmsresor med tåg i sommar har gått som planerat

Förläng tiden på stationen när det är möjligt. Tiden räcker inte till för påstigning, skriver Leili Laanemets.Bild: Janerik Henriksson / TT
Jag är nyss hemkommen från Malmö centralstation där jag har lämnat av min dotter, hennes man och deras tvillingar på 2,5 år för resa till Stockholm. Alla som reser med barn vet vad denna form av resande innebär i form av bagage, barnvagn och vikten av att sitta tillsammans – då de är vana resenärer är de följaktligen noga med platsbokning och att vara på stationen i god tid för att undvika stressmoment. Men väl på stationen visade sig denna gång att det saknades en vagn och det var just den vagn där denna grupp skulle sitta. Ingen personal i sikte att fråga och passagerare blev allt mer oroliga. I samband med att dörrarna öppnades cirka tio minuter före avgång kom en enda platsbunden tågvärd som visade dem till en annan vagn, där de föstes ombord med beskedet om att själva ordna plats och prata med medresenärerna. Tåget skulle ju avgå i tid. Ännu en kaotisk resa väntade!

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen