Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hammarby tappade poäng i SM-guldstriden

Hammarby brukar vinna derbyn mot Djurgården. Även under säsonger när man inte direkt spelar strålande fotboll. Men trenden är bruten – och Hammarby tappar nu i SM-guldstriden mot AIK.
– Det är komiskt egentligen, innan har vi inte förlorat ett derby på elva år men nu när vi är som bäst så torskar vi, säger Hammarbys lagkapten Jiloan Hamad.

Hammarby förlorade med 1–3 mot Djurgården och tappar nu i guldstriden.Bild: Janerik Henriksson/TT
Fem poäng upp. Så stort är avståndet upp till serieledande AIK med tio omgångar kvar. Hammarby hade chansen att krympa det till två poäng – men det satte Djurgården stopp för.
– Det är klart att det är ett litet försprång de har nu. Men jag tror inte att det här påverkar så mycket, det är fortfarande mycket poäng att spela om, säger Hamad och fortsätter:
– Vi kommer, vi får lära oss av det här och bara köra på.
Nu väntar landslagsuppehåll och efter det återstår tio matcher innan allsvenskan är avgjord.
– Jag tror definitivt inte att de (AIK) kommer att vinna tio matcher i rad, det har jag svårt att se. Och gör de det är det bara att applådera liksom, säger Hamad.
Hammarby kom inte upp i tillräcklig nivå även om man var nära att kvittera flera gånger när Djurgården ledde med 2–1. Men i stället blev det ännu ett mål i baken och den första derbyförlusten på elva år mot Djurgården.
– De var hungrigare än oss. De ville vinna den här matchen mer än oss, säger mittfältaren Muamer Tankovic.
Gå till toppen