Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Junior knackar på dörren till Malmös A-lag

Ung, grön och en bit ned i backhierarkin. Men artonårige Linus Cronholm fick istid i Malmö Redhawks. – Det ska bli en jätterolig säsong. Att redan nu få chansen med A-laget är ett plus, sa han.

Malmö Redhawks Linus Cronholm.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Linus Cronholm fick känna på hetluften redan i våras, men då i en rätt blygsam skala: tre sekunder respektive en minut och 43 sekunder i två slutspelsmatcher mot Växjö.
I CHL-mötet med Yunost Minsk, 4–1, blev det betydligt mer istid.
– Det var kul, riktigt roligt. Det gäller att köra hårt och ta för sig när man får chansen.
Linus Cronholm har Pantern som moderklubb, men tog rätt tidigt steget över till Redhawks.
– Det var i tretton-fjortonårsåldern, sa Linus Cronholm.
Ingen nackdel för Redhawks att spelare underifrån knackar på dörren. Det finns alltid folk på skadelistan och juniorer med kapacitet är välkomna tillskott för Redhawkstränaren Peter Andersson.
Redan nu är det tätt mellan given. På torsdag åker Redhawks till Vitryssland för att möta Minsk. På lördag är det TPS Åbo i Finland.
I hemmamötet med Minsk vilade Anton Öhman.
– Han har lite ont, inget allvarligt, han ska vara med igen efter ett par dagar sa Peter Andersson.
De övriga på skadelistan?
– Cristopher Nihlstorp är hundraprocentig och ska träna för fullt. Niklas Arell åker skridskor, men är inte med nästa helg, inte heller Emil Molin. Tveksamt om Henrik Hetta kan vara med, sa Peter Andersson.
Gå till toppen