Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

3frågor till Carl Johan Sonesson, Moderaterna

Fler vårdval som ska korta köerna står i fokus om han får bestämma. Möt Carl Johan Sonesson, Moderaternas förstenamn i Region Skåne.

1

Vad är den viktigaste frågan för Region Skåne de närmaste åren?

– Det är de sedan 2014 fördubblade sjukvårdsköerna. Vi klarade att minska dem när vi styrde, och vill korta dem igen. Det sker genom att sätta fokus på köerna, riktade resurser, fler vårdval och genom att skapa bra arbetssituation för personalen.
2

När blev du politiskt aktiv och varför blev M ditt parti?

– Jag växte upp i en politiskt intresserad familj, men partipolitiken blev jag på allvar aktiv i 1998 när jag valdes in i regionfullmäktige. Moderaterna med sin blandning av frihet och ansvar passar mig bra.
3

Var det någon speciell fråga/händelse som gjorde dig engagerad i regionpolitik/vårdpolitik?

– Socialdemokraternas motstånd mot all privat vård spelade in. Bland annat förföljelsen av Grauers populära akutbilar. Även tillkomsten av Öresundsbron och alla de möjligheter som en gemensam arbetsmarknadsregion skulle kunna ge var en viktig händelse.

Snabba fakta om Carl Johan Sonesson

Parti: Moderaterna
Yrke: Regionråd
Födelseår: 1978
Bor: Malmö
Gå till sydsvenskan.se