Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Allvar direkt för Blågult: ”Har helt annat lugn i dag”

Det blir allvar direkt när landslaget samlas igen efter VM, men förbundskapten Janne Andersson gillar läget med två års erfarenhet i ryggen.
– Jag har ett helt annat lugn i dag eftersom jag vet vad som väntar, säger han.

Janne Andersson ser fram emot en spännande höst, men ser också problemen med allt färre träningslandskamper.
Det mesta är sig likt när landslaget samlas i Stockholm efter VM, men inte allt och det fick förbundskapten Janne Andersson att reagera när truppen checkade in på sitt vanliga hotell.
Personalens påfund att byta ut bordet där ledarstaben brukar ha sina möten blev för mycket.
– Då fick jag spelet och bytte ut det igen, berättar Janne Andersson och skrattar till.
Det ska vara ordning och reda i det som han kallar en fotbollsverkstad med tydliga roller om vem som gör vad; det landslag som känns mer som hans nu efter två år och 28 landskamper.
– När jag började på det här jobbet så hade jag förberett väldigt mycket men hade egentligen ingen aning om vad som väntade, säger Janne Andersson.
Landslagsåret drar igång med en träningslandskamp borta mot Österrike på torsdag innan allvaret börjar med Turkiet hemma i nya upplägget Nations League, där en framskjuten placering ger större möjligheter att ta sig till EM 2020.
Det är i stort sett samma spelare som i VM, minus Ola Toivonen som tackat för sig. Veteraner som Andreas Granqvist och Sebastian Larsson finns kvar.
– De vill vara med på resan och det tycker jag är jätteroligt, men det innebär inte att jag kommer att ta ut samma spelare under de närmaste två åren, säger Janne Andersson.
Samtidigt blir det allt svårare att matcha in nya spelare eftersom det blir allt färre träningslandskamper framöver.
– Jag ser ingen möjlighet att komma runt det heller, klubbarna vill ju inte släppa sina spelare mer än de gör idag, säger Janne Andersson.
En väg är ännu mer fokus på den årliga vinterturnén med spelare hämtade från de nordiska ligorna.
Läs alla artiklar om: Fotboll: Nations League
Gå till toppen