Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Benfica har registrerat Rakip – med i truppen

Erdal Rakip har registrerats i Benficas ligatrupp. Men uppges få spela med B-laget.

Benficas Erdal Rakip under en fotbollsträning med Malmö FF den 26 maj 2018 i Malmö.Bild: @imageAuthorName LUDVIG THUNMAN
Erdal Rakip lämnade Malmö FF förra vintern och skrev på för Benfica. Den portugisiska storklubben lånade omgående ut honom till Crystal Palace i Premier League. Men något spel i A-laget blev det aldrig för 22-åringen, som mest höll till i Londonklubbens U23-lag.
Lånet gick ut i våras och Erdal Rakip har under sommaren ryktats vara på väg bort från Benfica. Han har inte funnits med bland övriga spelare på klubbens hemsida och följde heller inte med till USA på träningsläger. Italienska SPAL, fransla Sochaux och turkiska Trabzonspor är två klubbar mittfältaren har kopplats ihop med.
Läs mer: Ute i kylan – men får ny chans i U21-landslaget
Men när transferfönstret stängde i förra veckan hade Erdal Rakip inte hittat någon ny klubb. Och nu skriver A Bola att Benfica registrerat mittfältaren i sin spelartrupp, vilket alltså innebär att han kan spela matcher för klubben i ligan. Tidningen menar att det dock troligen blir spel i B-laget för Erdal Rakip.
Erdal Rakip befinner sig denna vecka i Halmstad med det svenska U21-landslaget, som EM-kvalar mot Ungern och Turkiet.
Senast Erdal Rakip spelade en klubblagsmatch var när MFF tog emot Häcken i sista omgången av allsvenskan 2017 - nästan tio månader sedan.
Gå till toppen