Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Gerhardsson går för seger när VM-kvaldramat ska avgöras

Oavgjort räcker för en VM-biljett, men det påverkar inte förbundskaptenen Peter Gerhardsson inför Sveriges bortadrama mot Danmark.
– En matchplan för 0-0 finns inte i min värld. Ett mål på en sekund – vad gör du då, ändrar om allting?

Förbundskapten Peter Gerhardsson under en träning med Sveriges damlandslag i fotboll inför VM-kval matchen mot Danmark den 3 augusti 2018 i Viborg.Bild: LUDVIG THUNMAN
– Vi kan inte spela på resultat från början, matchplanen hade inte varit annorlunda om vi behövt vinna. Skillnaden kan vara de sista minuterna. Då kan det finnas taktiska delar att tänka på - strukturförändringar, men oftast att skifta spelartyper, säger Peter Gerhardsson.
Sverige har två poängs försprång inför mötet med Danmark. Vägen till ett helt avgörande möte har varit minst sagt krokig - det började med dansk walk over efter en spelarkonflikt, sen föll Sverige i Ukraina, Danmark tappade poäng mot Kroatien.
– Det är skönt att vara här. Ibland kan jag bra prata för mig själv, för känslor är ens egna. När vi fick Danmark i gruppen var förhoppningen att hamna här i ett avgörande läge. Där är vi nu, vi har möjligheten att gå till VM, utvecklar Peter Gerhardsson.
Matchen kommer att spelas på tisdagen i ett utsålt stadion i Viborg.
– Jag tror det blir en sprudlande föreställning. Det är det sättet de vill spela. De har en väldigt bra offensiv, är skickliga i och kring boxen. Däremot tappar de ibland bakåt, säger Peter Gerhardsson.
Han bedömer det som en 50–50-känsla inför matchen.
– Båda lagen känner press, men också möjligheten. Det kommer till individen, man reagerar på olika sätt. Ett helt lag är inte i samma sinnesstämning. Det är charmen med lagidrott.
Gå till toppen