Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ännu en anlagd brand på skola

Det började ryka från en skola på Sankt Lars väg i Lund natten till måndagen. Larmet om den misstänkta branden kom klockan 00.19.

Brandkåren i Lund larmades till en brand i en skolbyggnad på Sankt Lars väg i Lund. En ronderande väktare hade upptäck en uppbruten dörr och brandrök från skolans källare.Bild: Patrick Persson
– Vi är framme på plats. Det ska ryka från källaren. Rökdykare är inne och undersöker, berättade räddningstjänsten inre befäl Mats Streer.
Strax efteråt meddelade räddningstjänsten att branden var släckt, men vid 02.30-tiden var de ännu kvar på platsen.
När brandstyrkan från Lund kom fram skickades rökdykare ner för släckning. Själva branden kunde snabbt släckas men en del rök hade gått upp i skolbyggnaden. Räddningstjänsten uppger att det förelåg stor spridningsrisk.Bild: Patrick Persson
Polisen misstänker att branden var anlagd och har inlett en förundersökning om grov skadegörelse.
– En okänd gärningsman har tagit sig in och satt fyr. Vi hittade en dunk bensin inne i fastigheten, konstaterar Mattias Edahl, inre befäl vid polisen i Lund.
Enligt uppgifter till tidningen ska det ha varit en väktare som upptäckte rök från källaren. En teknisk undersökning kommer att genomföras under måndagen.
Polisen misstänker att branden anlagts, liksom tidigare skolbränder under sommaren.Bild: Patrick Persson
Lund har under sommaren drabbats av flera anlagda skolbränder.
– Det kan mycket väl ha ett samband, men ingenting som direkt pekar på det för närvarande, säger Mattias Edahl.
Gå till toppen