Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lugi-Axnér: ”Vi är en ankdamm”

Lugitränaren Tomas Axnér brukar göra utspel inför handbollsstarten. Den här gången i Malmö försökte han få fart på uppmärksamheten veckan när ligaspelet drar igång.

– Vi här är i en ankdamm, sa han vid upptaktsträffen i Malmö där de fjorton lagen presenterade sina förhoppningar inför den kommande säsongen.
– Handbollen är för liten för att vi ska nå ut ordentligt, menade han.
Lugitränaren Tomas Axnér utanför Casinot i Malmö.Bild: PETTER ARVIDSON
Som Lundabo lever Tomas Axnér med handbollens problem dagligen och han kan villkoren som tv-expert i många år. Lund är ett exempel där det är svårt att engagera vid sidan om de riktigt handbollsintresserade trots två stora ungdomsklubbar i Lugi och H43.
– Men när det gäller så kommer folk, det tycker jag att vi visat de senaste säsongerna. Ska vi engagera måste vi nå ut till orter som Kävlinge, Staffanstorp, Bjärred och några till. Vi är inte där att man åker i stora skaror in till Lund för att titta på handboll.
Få tränare har en sådan genomslagskraft som Tomas Axnér. Men resultaten blir det lite si och så med. Förra säsongen blev det en fjärdeplats i seriespelet och sedan ut mot Kristianstad i semifinal, ett Kristianstad som är favorit hos tretton av fjorton klubbtränare.
Det fattas lite grann för att utmana - även den här säsongen.
Axnér tippade sitt lag som sexa. Snittet av klubbtränare placerade Lugi som femma. Tre Skånelag är framför - Kristianstad, HK Malmö och Ystads IF.
– Det är väl där vi ligger. Vi producerar talanger, vi vill vara närodlade, vi vill att spelare ska börja och få sin grund i Lund. Men det är svårt att hålla kvar spelare, för min skull, eller för Lugis skull.
–  Det är klart att även jag hade velat se både Alfred Jönsson och Simon Jeppsson på topp i samma lag. Men så blir det inte. Vi har en plats i näringskedjan.
Därmed inte sagt att Lugi lägger sig platt den här säsongen.
– Med tre viktiga mittsexor borta som kommer det att ta lite tid, menade han.
Nyförvärvet Markus Sjöbrink och Niclas Paradis kommer att behöva lite tid att jobba ihop sig.
– I vår kommer det att se annorlunda ut, trodde Axnér.
– Vi har ett gäng 00-or som ska spelas in. En mycket lovande årgång, sa Axnér som gång efter gång under sommaren lyft fram Casper Käll som en speciell talang.
På lördag är det premiär hemma mot Önnered i Arenan. Lugi har sju vinster och bara en förlust i Handbollsligan mot det tippade bottenlaget, plats tretton i rankingen bland de fjorton lagen.
– Det ska bli skönt att komma igång. Vi är skadefria och jag är i stort nöjd med hur det sett ut så här långt, sa Axnér.
Gå till toppen