Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Hotellaffär ger ny asiatisk restaurang i Malmö

Hotellkedjan Elite Hotels köp av Renaissance-hotellet på Mäster Johans-gatan leder nu till att Rosen Bar & Dining görs om till den asiatiska restaurangen Quan.

Rosen Bar & Dining görs nu om till asiatiska Quan.Bild: Mårten Svemark och Emma Larsson
Mäster Johansgatan mellan Lilla Torg och Norra Vallgatan har blivit en av Malmös mest populära kroggator. Sedan Bastard öppnade har även ställen som MJ’s, L’Enoteca och Surf Shack dragit folk. Häromdagen kunde Dygnet Runt berätta att även den stora sushisatsningen Sushi Rebellion kommer att flytta in på Mäster Johansgatan.
Men det är inte slut där. Idag kan Dygnet Runt avslöja att ytterligare en asiatisk restaurang kommer att ta plats på gatan.
I början av 2018 stod det klart att Elite Hotel köpt hotellet Renaissance på Mäster Johansgatan. Numera heter hotellet Elite Hotel Adlon och eftersom Elite inte driver egna restauranger, förutom Bishops Arms, så är det nu klart att hotellrestaurangen Rosen Bar & Dining nu kommer att försvinna.
Renoveringen är redan igång och senare i höst kommer hotellrestaurangen att heta Quan och ha asiatisk inriktning. Bakom satsningen står bland annat Saahil Chudasama som driver restaurangen Steakhouse vid Lilla torg och även är inblandad i hamburgerrestaurangen Sliders & Shakes på Malmö centralstation.
– Det kommer att bli en asiatisk restaurang med lite koreanskt, lite kinesiskt, lite japanskt och lite vietnamesiskt. Mer än så kan jag inte säga just nu för vi håller på att sätta konceptet, säger Saahil Chudasama.
Henrik Siebert, tidigare ägare till Izakaya Koi och på senare tid food & beverage manager på Rosen Bar & Dining, ligger bakom idén och kommer att vara den som driver restaurangen operativt. Chudasama kommer att vara en mer passiv ägare och fokusera på det dagliga på Steakhouse. Hans koppling till Elite Hotel är dock tydligare än så då hans fru idag är receptionschef där.
Quan kommer att driva Elite Hotel Adlons restaurang och det innebär frukost, lunch och kvällsrestaurang.
När räknar ni med att vara igång?
– Målsättningen är att vara igång i oktober, säger Saahil Chudasama.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen