Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pimenta bemöter anklagelserna

Brommapojkarnas tränare Luis Pimenta har tagit en timeout efter anklagelser om rasism, sexism och pennalism. I ett pressmeddelande bemöter han nu för första gången anklagelserna.

Luis Pimenta. Arkivbild.Bild: Conny Sillén/TT
Portugisen erkänner att han har använt ord som "balls" och "pussy", men menar att det är vanligt förekommande uttryck i omklädningsrum inom seniorfotbollen.
"Efter en ödmjuk självrannsakan förstår jag att de två uttrycken, som användes på engelska, får en annan betydelse och en sexuell konnotation när de översätts till svenska", säger Pimenta i pressmeddelandet.
Där uppger Pimenta också att han aldrig har yttrat några nedlåtande kommentarer gällande ras, nationalitet eller ursprung. BP-tränaren svär sig också fri från anklagelserna om pennalism och mobbning.
"Tyvärr har det här satt BP, våra trogna fans, sponsorer, spelare, tränare och kollegor i en svår situation. Jag är glad att klubben tar frågan på allvar och snabbt har startat en process för att få all korrekt fakta på bordet", säger han.
Det var i Aftonbladet som ett antal anonyma BP-spelare i fredags vittnade om en kultur präglad av pennalism och mobbning i omklädningsrummet. BP har därefter tillsatt en utredning och tills vidare har assisterande tränaren Gonçalo Pereira tagit över huvudansvaret.
Gå till toppen