Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Utmanaren HK Malmö fortsätter jaga Kristianstad: "Ska minska försprånget"

Nio av handbollsligans tränare tror att HK Malmö kommer att utmana Kristianstad om SM-guldet i finalen i vår.
–Vi jobbar för att komma i den situationen igen och göra det ännu bättre, säger Malmötränaren Stian Tönnesen.

HK Malmös tränare Stian Tönnesen tillsammans med lagets kapten Robert Månsson under Handbollsligans upptaktsträff.Bild: PETTER ARVIDSON
Kristianstad har tagit fyra raka SM-titlar, men pressades ovanligt hårt i våras när utmanaren HK Malmö tog finalen till en förlängning. När de svenska handbollstränarna fått säga sitt till inför den kommande säsongen håller de fast vid att HK Malmö även denna gången kommer följa Kristianstad till en SM-final.
– Det var nära i våras, men vi jobbar för att komma i den situationen igen och göra det ännu bättre, säger Malmötränaren Stian Tönnesen.
– Det var små marginaler som avgjorde i förlängningen och det kunde ha tippat över till båda sidorna. Det blev Kristianstad den gången men vi hoppas få chansen igen.
Alla utom en tränare tror att Kristianstad spelar sin femte raka SM-final i vår. Nio tror att HK Malmö återfinns där igen. Övriga lag som har förtroende att nå en final i vår är hårdsatsande Ystads IF (fyra röster), Alingsås (en) och Sävehof (en).
Av de 14 tränarna är det också elva stycken som tror på ett femte raka SM-guld för Kristianstad. HK Malmö fick en röst som finalvinnare.
HK Malmö kommer till årets säsong med en del förändringar i truppen. Stjärnor som Fredrik Petersen, Linus Persson och Kristian Sæverås har lämnat liksom trotjänaren Hampus Nygren. Ersättarna är en blandning av etablerade namn och talanger som man hoppas ska ta stora kliv. Bland de finns tidigare landslagsspelaren Magnus Persson och norska målvaktslöftet Robin Paulsen Haug.
Förra säsongen så slutade HK Malmö tvåa bakom ett suveränt Kristianstad som på nytt vann både ligan och SM-finalen.
– Vi var nio poäng bakom förra säsongen och det är ett stort skutt. Vår målsättning är att minska det försprånget den här säsongen, menar Stian Tönnesen som tycker att han fortsatt har en slagkraftig trupp, där det visserligen på vissa positioner kan lite längre tid att hitta rätt.
När handbollsligan startar om för HK Malmö på lördag så blir det med en rivstart. I premiären ställs vårens två finallag mot varandra i Kristianstad Arena.
– Det är så klart jätteroligt att förra årets etta och tvåa möts i första matchen som är den första efter den jämna finalen i våras. Kul också att det blir i Kristianstad där det troligtvis också blir fullt hus. Ett derby och en jättebra start för ligan, tycker Stian Tönnesen.
Kristianstad, som fortsatt är den stora favoriten, tar rollen med ro.
– Det är inget konstigt med det med tanke på hur truppen ser ut och med våra egna ambitioner. Vi vana vid att hantera den rollen och har visat att vi klarar av det, säger Kristianstadstränaren Ola Lindgren.
Lagets två stora utmaning enligt Ola Lindgren blir att kombinera ligaspelet med Champions Leaguespel samt få in de nya stjärnvärvningarna Marc Canellas och Teitur Einarsson som bland annat är tänkt att täcka upp för förlusten av Albin Lagergren.
Fakta

Så tippar tränarna Handbollsligan

1. Kristianstad (1)

2. HK Malmö (2)

3. Ystads IF (2)

4. Sävehof (4)

5. Lugi (6)

6. Alingsås (3)

7. Redbergslid (6)

8. Skövde (8)

9. Guif (6)

10. Hammarby (8)

11. IFK Ystad (10)

12. AIK (10)

13. Önnered (12)

14. HIF Karlskrona (12)

Inom parentes klubbens eget tips.

Lugis Alfred Jönsson spås bli den kommande säsongens skyttekung.

Gå till toppen