Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Blohm tillbaka – debutanten "chockad"

Linn Blohm är tillbaka i handbollslandslaget efter föräldraledigheten. Blohm är uttagen i truppen till dubbellandskamperna borta mot Island i slutet av september.

Linn Blohm i en landskamp mot Tyskland i mars förra året.Bild: Thomas Johansson/TT
Det är sista samlingen innan förbundskapten Henrik Signell tar ut truppen till EM i Frankrike i månadsskiftet november/december.
"Jag har varit borta länge, så jag är jätteglad över den här chansen. Sen är det upp till mig att ta den och prestera för att vara med och slåss om en plats i EM", säger Blohm i ett pressmeddelande.
Mittsexan från Köpenhamn blev mamma i mars.
"Linn är en bra tvåvägsspelare med mycket energi, vilket hon visat i många år. Hon har kommit tillbaka förvånansvärt snabbt efter graviditeten och har sedan tidigare ett naturligt samarbete med niometersspelarna", säger Henrik Signell.
Emma Lindqvist från H65 Höör är enda debutanten i truppen
"Jag blev väldigt chockad när han kom men den här nyheten, det var verkligen ingenting som fanns i mina tankar. Jag har bara fokuserat på säsongsstarten", säger Lindqvist.
Lagkaptenen Sabina Jacobsen är knäskadad och missar matcherna i Hafnarfjördur den 27 och 29 september. Men EM ska inte vara i fara för den viktiga försvarsspelaren som väntas göra comeback i början av oktober.
Fakta

Sveriges trupp

Målvakter: Filippa Idéhn, Brest Bretagne, Johanna Bundsen, Köpenhamn.

Vänstersex: Loui Sand, Fleury Lorient, Olivia Mellegård, Sävehof.

Mittsex: Anna Lagerquist, Nykøbing Falster, Linn Blohm, Köpenhamn.

Högersex: Daniella Gustin, Bietigheim, Mathilda Lundström, Skuru.

Vänsternio: Jamina Roberts, Randers, Jenny Alm, Köpenhamn, Johanna Westberg, Nyköping-Falster.

Mittnio: Isabella Gulldén, Brest Bretagne, Carin Strömberg, Viborg, Emma Lindqvist, H65 Höör.

Högernio: Nathalie Hagman, Bukarest, Hanna Blomstrand, Köpenhamn.

Gå till toppen