Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Durmaz har hittat glädjen igen: ”Viktigt att gå vidare”

Jimmy Durmaz har hittat glädjen igen efter hatstormen under VM och en tung fjorårssäsong i franska ligan.
– Det är viktigt att gå vidare för mig, säger han.

Jimmy Durmaz trivs i landslaget. "Kul att träffa grabbarna igen och spela boll med de nära vännerna", säger han.
Den förra MFF-mittfältaren hamnade i fokus under VM när han kölhalades i sociala medier efter en sen tackling och frispark som ledde till ett sent baklängesmål mot Tyskland.
Men det är en glad och lycklig Jimmy Durmaz som möter media efter landslagets träning på Friends arena inför avfärden till Wien och torsdagens landskamp mot Österrike.
Utredningen pågår fortfarande om hatstormen, men Durmaz lägger ingen energi på det längre.
– Jag har sagt allt jag har velat säga, både i media och till folk som har undrat, så jag har lagt det bakom mig och tänker fokusera på min fotboll, säger han.
Hans klubblag Toulouse kämpade för sin existens i högsta ligan förra säsongen. Med nygamla tränaren Alain Casanova (ledde även laget 2008-15) har man nu inlett med tre segrar på de fyra första omgångarna och ligger trea i Ligue 1.
– Det är en ny spelidé. Vi har gått från att ligga lågt, slå långt och gå på kontring till att bygga upp spelet bakifrån och det passar mig väldigt bra. Vi spelar en fotboll som är rolig nu, säger Jimmy Durmaz.
– Det är en helt annan harmoni och go i laget. Man kommer inte längre till träningarna och är nedstämd och utan motivation.
Durmaz var inställd på att söka sig vidare i karriären efter förra säsongen.
– Sedan hade jag ett bra snack med den nya tränaren och presidenten när jag kom tillbaka efter VM. Om det inte kom ett monsterbud så släppte de inte mig, berättar han.
Med Emil Forsberg borta och Viktor Claesson i en forwardroll hoppas yttermittfältaren Jimmy Durmaz på mer speltid i landslaget.
– Formen smyger sig på, det blir bättre och bättre. Jag har fått hoppa in några matcher och fick starta senast i ligan.
Läs alla artiklar om: Fotboll: Nations League
Gå till toppen