Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Gerhardsson: "Blir ett fantastiskt VM"

Sverige var pressat inför gruppfinalen i VM-kvalet mot Danmark. Men nu kan förbundskapten Peter Gerhardsson och fotbollslandslaget blicka fram mot VM nästa sommar.

Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson intervjuas efter Sveriges 1–0-seger borta mot Danmark. Segern innebär att Sverige är klart för nästa års fotbolls-VM.Bild: Jonas Ekströmer/TT
– Det kommer att bli ett fantastiskt VM, det är jag helt säker på, säger Peter Gerhardsson.
– I Frankrike, med mycket publik. Jag tror att det kommer att bli en stor händelse i allas liv.
Förbundskaptenen, som tog över efter Pia Sundhage efter EM förra året, var glad men som vanligt ändå ganska samlad efter 1–0-segern i Viborg.
Riktigt orolig hann han aldrig bli under matchen, där Sofia Jakobsson sköt enda målet i 46:e minuten.
– Det känns oerhört skönt. Jag gläds åt många saker. Prestationen i dag var nästintill hundraprocentig i attityd, i hur vi jobbar, försvarsmässigt, i vår vilja att spela oss ur situationerna. De skapar inte speciellt mycket under 90 minuter, säger Gerhardsson.
Sverige gick igenom kvalet med sju segrar och en förlust. Enda plumpen var 0–1-nederlaget i Ukraina i början av sommaren.
Men den förlusten blev till slut betydelselös. Och nu kan förbundskaptenen tillåta sig att njuta av framgången.
– Jag går ju inte och njuter hela dagarna, det är ju ett jobb som ska göras också. Men jag kommer att kunna njuta fram till att VM börjar. Sedan ska vi börja vinna matcher där också.
Vad väntar då närmast för Peter Gerhardsson? Två veckors firande? Semester på en Söderhavsö?
– Jag har personalmöte på torsdag. På lördag åker jag till Göteborg, och ser Göteborg–Linköping på lördag. Sedan bilar jag ner till Vittsjö och ser Vittsjö–Kristianstad.
– Det ska bli jättekul.
Läs alla artiklar om: Fotboll: Sveriges damer i VM-kvalet
Gå till toppen