Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Malmöbo bevittnade inbrott i hemmet i sin mobiltelefon: ”Stressig situation”

Under tisdagen gjorde en 37-årig man inbrott i en bostad på Axgatan i Malmö. Inbrottet upptäcktes tack vare att mannen som bor i huset hade installerat kameror och fick en notis på sin mobiltelefon.

Vid 11-tiden fick en man som bor i en villa på Axgatan en notis i sin mobiltelefon: På videoklippet som skickats till honom kunde han se att en okänd person befann sig i hans trädgård.
– Jag var på jobbet när det hände och slog över till en annan kamera. Då såg jag att han fifflade med mitt fönster, säger mannen, som vill vara anonym.
Han larmade polisen, som var snabbt på plats och kunde gripa tjuven när han var på väg ut från huset.
– Hemlarmet slog inte igång förrän han var på väg ut. Hade jag inte haft mina egna kameror hade alltså alltså larmet inte gått igång förrän det var försent, säger mannen och fortsätter:
– Det var ju en stressig situation när jag såg det här hända live, men det känns också extremt tillfredsställande att jag hjälpt till att ta fatt någon.
Han tycker att villaägare borde ta problemet på större allvar och komplettera hemlarm med kameror.
– Hemlarmen är inte så tillförlitliga. Extra kameror kostar inte så mycket och det är en trygghet att kunna övervaka mitt hem var jag än är. Bor man i hus finns det så många sätt att ta sig in, så gör det så svårt som möjligt för folk.
Gå till toppen