Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Minnesord om Gerti Revemark

Gerti Revemark, Malmö, har avlidit i en ålder av 75 år. Närmast anhöriga är maken Jörgen samt barnen Sandra och Annette med respektive.

En trotjänare i Avelsföreningens tjänst har lämnat oss! Den 19 augusti, dödsdagen, nåddes vi av budskapet att Gerti Revemark avlidit i en ålder av 75 år.
Gerti Revemark var ännu inte fyllda 16 år när hon påbörjade en anställning hos Avelsföreningen för svensk Holstein, Låglandsföreningen, på kontoret i Malmö den 1 januari 1959. När kontoret den 6 januari 2000 flyttades till Hörby upphörde tjänsten.
Det blev 41 arbetsår i Avelsföreningens tjänst!
Under de sex första åren arbetade Gerti med registreringsfrågor och stamboksredaktion under ledning av Ingeborg Billqvist, som varit anställd och involverad i grundarbetet sedan begynnelsen 1913.
1965 övertog Gerti huvudansvaret för verksamhetens kassaförvaltning och bokföring, samt ett samordnande huvudansvar för kontorets övriga anställdas arbetsuppgifter. Ansvaret för dessa nämnda arbetsuppgifter tillsammans med en sekreterarroll åt verksamhetsledningen kvarstod tills kontoret flyttades till Hörby.
Gerti Revemarks arbetssätt präglades av plikttrohet och ansvarskänsla med utomordentlig noggrannhet. Då Avelsföreningens verksamhet bygger på ett ömsesidigt personligt förtroende var Gertis nämnda personlighet i kombination med yrkeskunskap och hennes ödmjuka sätt en ovärderlig tillgång för Avelsföreningen för svensk Holstein.
Gerti bidrog starkt till den gemenskap och trygghetskänsla, som präglade kontorsandan och som lade grunden till medlemskårens förtroende.
Det ger oss anledning att i vår vardagliga verksamhet en stund stanna upp och reflektera kring livets sköra tråd – att minnas Gerti Revemarks arbetsinsats och det förtroende Gerti skapade.
Några tankar och tacksamhetens ord tecknade av arbetskamraten under 36 år.
Waldemar Andersson
rådgivare och verksamhets ledare hos Avelsföreningen för svensk Holstein mellan åren 1965-2001
Gå till toppen