Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Misstänkt kvinnomisshandlare släpptes – bröt näsan på sambon

Kvinnan i Burger kings drive through misstänkte att en kund körde rattfull. Hon tog registreringsnumret – och larmade polis. När en patrull åkte till mannens bostad påträffades en blåslagen kvinna. Nu ställs mannen inför rätta – för att ha misshandlat sin sambo två gånger.

Det var på kvällen den 27 juni som den 52-årige mannen gjorde sin bilburna matbeställning på Burger kings restaurang på Ollebo.
När polispatrullen knackade på hans dörr i sydvästra Malmö en stund senare hävdade 52-åringen att han varken druckit eller kört bil – och krävde att polisassistenterna skulle visa ”papper” för att bli insläppta.
En av poliserna stannade kvar utanför bostaden med 52-åringen – kollegan gick in. I sovrummet låg mannens sambo, med synliga blåmärken i ansiktet och på armarna. I en spjälsäng intill fanns deras barn.
52-åringen greps och anhölls misstänkt för misshandel – samtidigt som sambons skador dokumenterades.
Men när polisen kontaktade sambon dagen därpå ville hon inte längre medverka i utredningen. Och ytterligare en dag senare hävdes anhållandet och 52-åringen fick åka hem igen.
Fem veckor senare larmades en polispatrull på nytt till adressen – den här gången för att bistå socialtjänsten som skulle göra ett hembesök för att kontrollera att mamman och barnet hade det bra.
Återigen var 52-åringen kraftigt berusad. Och ännu en gång påträffades sambon blåslagen i sovrummet, den här gången med bruten näsa. Barnet låg i spjälsängen bredvid.
Mamman fördes till akuten – bebisen till ett jourboende. 52-åringen anhölls, häktades och är inlåst sedan dess.
När kvinnan förhördes efter den andra misshandeln uppgav hon att att hon tänker medverka i rättsprocessen mot sin respektive den här gången.
Nu ställs 52-åringen inför rätta för två fall av misshandel. Mannen påstår att han saknar minnesbilder från händelserna.
– Jag kan inte säga om jag har slagit henne eller inte, men förmodligen har jag väl slagit henne, säger mannen i förhör.
Likaså ställs 52-åringen inför rätta för grovt rattfylleri, eftersom han hade 2,43 promille alkohol i blodet efter att han kört genom Burger Kings drive through den 27 juni.
Gå till toppen