Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

SHL:s vd om domarsituationen: "Allvarligt"

Kritiserade domarchefen Ulf Rönnmark är på semester veckan innan SHL startar. Vd:n Jörgen Lindgren medger att ishockeyligan ser över domarorganisationen. – Det är allvarligt det vi behöver hantera, säger han.

SHL:s domarchef Ulf Rönnmark när HV71 mötte Frölunda förra säsongen. Under tisdagen höll den svenska ishockeyligan sin årliga upptaktsträff i Stockholm, utan en semestrande Rönnmark på plats. Arkivbild.Bild: Mikael Fritzon/TT
För två veckor sedan uppmärksammade Aftonbladet en skrivelse från Elitdomarföreningen, EDF, som krävde SHL:s domarchef Ulf Rönnmarks avgång. Precis innan en elitdomarkurs på Bosön utanför Stockholm skulle inledas.
Flera SHL-domare har upplevt Rönnmark som arrogant och maktfullkomlig under hans första år som domarchef. På ishockeyligans årliga upptaktsträff i Stockholm var Rönnmark inte närvarande, elva dagar innan premiäromgången den 15 september.
– Uffe fick ta ledigt förra veckan, för det har stormat ganska mycket kring honom. Liksom landa ned i sig själv och i familjen. Sedan har vi fortsatt ledigheten den här veckan också. Det han varit utsatt för måste han fundera själv över, vilket han gör... sin situation. Tillsammans med honom och EDF funderar vi på hur det här ska se ut fram över. Det här får ta den tid det tar, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren.
TT: Kommer Uffe vara tillbaka på måndag, under premiärveckan?
– Vi fortsätter våra samtal den här veckan. Sedan får vi se var det tar vägen. Det får ta den tid det tar.
I motsats till Aftonbladets uppgifter säger Lindgren att det aldrig varit tal om någon strejk bland domarkåren. Ingen har tackat nej till att döma i SHL under säsongsinledningen.
– Det visade också kursen, man valde att knyta näven på alla håll och kanter. Sedan är det är allvarligt det vi behöver hantera, självklart, det ska vi respektera. Men det har aldrig varit tal om någon strejk eller bojkott, det tror jag är viktigt att det framkommer, säger Jörgen Lindgren.
Gå till toppen