Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skottlossning på Hermodsdal – man i 20-årsåldern död

En man dog efter en skottlossning bland hyreshusen på Docentgatan på tisdagskvällen. Minst en gärningsman flydde – på cykel enligt vittnen.

På tisdagen skedde en skottlossning vid Docentgatan i Fosie. Polisen var på plats med flera patruller.Bild: Patrick Persson
Larmet gick klockan 19.03 efter att skottlossning hörts på en av innergårdarna på Docentgatan. Enligt vad boende berättar för Sydsvenskan hördes tre eller fyra skott avlossas i jämn takt.
En drygt 20-årig man hittades liggande på asfalten, när polis och räddningstjänst kom fram.
– Han fördes till sjukhus i ambulans och dödförklarades där, säger polisens yttre befäl Fredrik Jönsson till Sydsvenskan.
Det fanns många människor i området vid tidpunkten för skottlossningen – alltså flera tänkbara vittnen. Minst en person berättar att hen såg en mörkklädd man försvinna från den aktuella gården på cykel.
Men under onsdagsmorgonen var ingen person gripen.
– Vi har ingen frihetsberövad, det är det enda jag kan säga just nu, säger Nils Norling pressinformatör hos Malmöpolisen.
Det är möjligt att någon av de boende i höghusen sett saker som kan samlas upp av polisen vid dörrknackningen.
En del fynd gjordes av de första patrullerna. Bland annat minst en nyckelknippa som packades in i en brun papperspåse och fraktades bort.
Ett omfattande polispådrag sattes in i samband med skottlossningen. Insatsstyrkans poliser posterades ut med automatvapen och skottsäkra västar, flera patruller sökte i närområdet efter flyende gärningsmän. Även hundpatruller spårade från mordplatsen.
– Det vi kan säga är att minst en gärningsman försvann på cykel, men det kan vara att en stuckit åt ett håll och en åt ett annat, säger Fredrik Jönsson.
– Så alla vittnesmål är viktiga, vad man än har sett.
Enligt flera samstämmiga uppgifter till Sydsvenskan, både inifrån polisen och från den dödes närmaste krets, är den döde en ung man med flera kriminella kopplingar. Han har länge varit högintressant för polisen i utredningen av den mordvåg som drabbat Malmö i sommar.
För en dryg vecka sedan greps mannen som medmisstänkt i ett vapenärende: tre skarpa skjutvapen hittades gömda på en vind på Lindängen. Men den andre misstänkte tog på sig allt ansvar och den nu mördade släpptes på fri fot.
Läs också Gängman erkänner tre vapen på vinden
Det är den andra dödsskjutningen på ett drygt halvår på precis samma plats. Det förra mordet inträffade strax efter nyår.
Läs också Man skjuten till döds på Hermodsdal – två gripna
Ytterligare en dryg månad tidigare inträffade ett gängrelaterat mord på andra sidan gatan, nära gatuköket. Offret där hade utsatts för flera attentat tidigare.
Läs också 28-åring anhållen efter mord och mordförsök på Eriksfältsgatan
Och strax efter årsskiftet 2017 sköts en 22-åring till döds, också inom en radie på några hundra meter från tisdagskvällens mord.
Läs också Mördades med flera skott på Docentgatan – man har gripits
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen