Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Snabbkoll på nattens nyheter

Japan bävar för en väntande tyfon, USA:s president Donald Trump manar Iran, Ryssland och Syrien till besinning inför en planerad storoffensiv mot Idlib-provinsen – och både Roger Federer och Maria Sjarapova är utslagna ur US Open i tennis.

Tyfon slår till mot Japan

Ungefär 300 000 invånare manas att uppsöka säkrare trakter och hundratals flyg har ställts in när tyfonen Jebi nu slår till mot södra Japan. Jebi är bara det senaste i en rad extremväder som drabbat landet på sistone. Vindar på 46 meter i sekunden har redan uppmätts.
Läs också "Jebi" slår till mot Japan

Trump varnar för Idlib-offensiv

Bild: Evan Vucci
USA:s president Donald Trump manar Iran, Ryssland och Syrien till besinning i den storoffensiv mot Idlib som nu verkar börja. Idlib är den sista provinsen i det syriska kriget som fortfarande i det stora hela kontrolleras av motståndare till Bashar al-Assad.
Läs också Trump varnar för Idlib-offensiv

Små börsrörelser i Asien

Bild: Eugene Hoshiko
I brist på signaler från Wall Street, där handeln var stängd på måndagen på grund av Labor Day, ligger stora asiatiska börser ganska stilla. Nikkei-index i Tokyo föll 0,1 procent i den inledande handeln på tisdagen. I Hongkong steg Hang Seng-index vid öppning med 0,1 procent.

Federer ute ur US Open …

Bild: Jason DeCrow
Schweizaren Roger Federer förlorade matchen mot australiern John Millman med siffrorna 3–6, 7–5, 7–6, 7–6, och är ute ur US Open. Millman kommer att möta Novak Djokovic i kvartsfinalen.
Läs också Federer ute ur US Open

… precis som Sjarapova

Ryska Maria Sjarapova är utslagen ur US Open efter en förlust mot spanska 30-seedade Carla Suárez Navarro, som vann med siffrorna 6–4, 6–3 över den femfaldiga grand slam-mästarinnan.
Gå till toppen