Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åsikter

Läsartext: Det finns pengar – se till att pensionärerna får mer

Det behövs bland annat kraftiga subventioner på glasögon och tandvård, menar Tommy Perchun.Bild: Kalle Lind
I de flesta debatter lovar man att pensionärerna ska få mer pengar. Mer pengar för dem är cirka 300 i månaden efter skatt.
Löfven säger till Kristersson ”kan du liksom jag lova att pensionärerna ska få 6 000 om året” – själv fick han det i månaden vid senaste arvodesökningen.
För tre år sedan gick 3 000 pensionärer till Stadsmissionens äldrecenter för att äta lunch. Idag är det 11 000 pensionärer som går dit och det säger väldigt mycket om vilken riktning vår äldrevård börjar ta, där inte ens mat för dagen är en självklarhet för många.
Alla partier säger ”vi ska jämna ut skatten mellan jobb o pension” – men vad innebär det?
Jo, om man jämnar ut skillnaden så motsvarar det 84 fler mjölkpaket, 31 dagstidningar eller 55 bussresor.
Låter lockande, eller hur.
Det är inte tillsammans utan man har bara råd att välja en av sakerna, så det är ju bara att välja i det fria demokratiska landet Sverige.
Nej, kära pensionärer och politiker, ska det bli en högre levnadsstandard för våra pensionärer som byggt upp landet, som betalt skatt och arbetat i sitt anletes svett så måste det till helt andra pengar – pengar som finns, pengar som finns men som går till helt andra ändamål än vad de var ämnade för.
Om varje pensionär får en dräglig pension som går att leva på utan en massa konstlade bidrag så borde många av dem inte behöva söka bostadsbidrag, stå i stadsmissionens matkö, många av dem skulle kunna klara sina vardagliga behov och många av dem skulle kunna leva ett behagligare liv, kunna känna en rimlig ekonomisk trygghet och njuta lite av pensionärslivet.
Finns det pengar? Ja hur mycket som helst.
Så kraven för att pensionärerna ska få sin välförtjänta guldkant på ålderns höst är:
20 000 kronor skattefritt om man arbetat och betalat skatt i 35 år.
Fri sjukvård.
Kraftigt subventionerade glasögon/tandvård/hörsnäckor.
Fria bussresor i kommunerna.

Tommy Perchun

Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen