Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Främmande dna i brittiska köttprodukter

Köttfärs toppar listan över produkter som kan innehålla fler djur än vad som anges i innehållsförteckningen. Arkivbild.Bild: Janerik Henriksson/TT
Det brittiska livsmedelsverket Food Standards Agency (FSA) har testat innehållet i köttprodukter. Mer än en femtedel av de testade förpackningarna innehöll spår av djur som inte stod angivna på etiketten, rapporterar BBC.
Några av proverna innehöll dna från så många som fyra olika djurarter, medan andra inte hade några spår alls av köttet som angavs på förpackningen. Det kött som i störst utsträckning hade spår av annat dna var det som märkts som lamm, följt av nötkött och get. Produkterna som oftast var felmärkta var köttfärs, korv och kebab.
I undersökningen ingick kött från stormarknader, restauranger och anläggningar för livsmedelsbearbetning. FSA säger att man riktat in sig på företag som man redan misstänkte fuskade och att resultaten inte är representativt för livsmedelsbranschen i stort.
Gå till toppen